modern városok

2018.02.19. 13:42

Hegedűs Zoltán: az egész térségnek fontos a 47-es út bővítése

Az egész térség gazdasági fejlődése szempontjából fontos a 47-es főút négysávosra bővítése – jelentette ki Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP), Hódmezővásárhely alpolgármestere hétfőn.

MTI

A tervek szerint 2022-re négysávosra bővítik a 47-es számú főutat – hangzott el a hétfőn Hódmezővásárhelyen tartott sajtótájékoztatón, mint ahogy az is, hogy a fejlesztés az egész térség gazdasági fejlődése tekintetében fontos, az Békéscsaba, Debrecen és Hódmezővásárhely számára is komoly lehetőséget teremt.

A sajtótájékoztatót egy, a Modern Városok Programmal kapcsolatos egyeztetést előzte meg. Azon részt vett Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere, Papp László, Debrecen polgármestere, valamint Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke.

Szarvas Péter több fejlesztést is említett, amik a Modern Városok Program keretében valósulnak meg Békéscsabán, és segítik a gazdaság fejlődését. Beszélt a repülőtér korszerűsítéséről, az áruszállítást egyszerűbbé és olcsóbbá tevő vasúti konténerterminál kialakításáról, de szólt arról is, hogy felújítanák és villamosítanák a Békéscsaba-Szabadka vasútvonalat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában