évértékelő

2018.01.19. 19:51

Vállalkozókat köszöntöttek a békési újévi fogadáson

Békésen is köszöntötték a város legnagyobb adófizetőit, valamint a település intézményeinek és civil szervezeteinek vezetőit is a pénteken megtartott újévi fogadáson.

Papp Gábor

A pénteki eseményen Izsó Gábor, Békés polgármester több szempontból is értékelte a város elmúlt évét. Ahogy azt köszöntő beszédében elmondta, a város saját erejéből mintegy 100 millió forint fejlesztést valósított meg, amelyek közül kiemelte a Tárház utca 26 millió forintos ráfordítással történt leaszfaltozását, illetve szólt arról, hogy több utca burkolatának kiépítésére is lehetőség nyílik majd.

 

Izsó Gábor kitért arra, hogy Békés sikeres pályázatainak köszönhetően közel 4 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el 2017-ben. Részletesen ismertette a pályázati forrásokkal megvalósuló fejlesztéseket. Új lakásokat alakítanak ki, az oncsai közművek kiépítése pedig a munkahelyteremtést szolgálja. Korszerűsítik a piacot, illetve ugyancsak a helyi termelők érdekében hűtőházat építenek. Épületenergetikai pályázat keretén belül újítják fel a rendelőintézetet, illetve a kulturális központot. A turisztika előmozdítását szolgálják majd a dánfoki infrastrukturális fejlesztések. A társadalmi együttműködések erősítését szolgáló programok megszervezésére és lebonyolítására nyert összegből tanfolyamokat, képzéseket szerveznek elsősorban a halmozottan hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatásának elősegítésére. Csapadékvíz-csatornákat újítanak fel, napenergiával működő erőműveket telepítenek középületekre. Újabb pályázatok megvalósítását is elkezdik: épület- és útfelújítások lesznek, folytatódik a belvíz-rendezés és élhetőbb városközpontot alakítanak ki.

Dankó Béla országgyűlési képviselő pohárköszöntőjében kiemelte, a vállalkozók nagyon jó munkát végeznek Békésen és az egész országban. 2017-ben 4 százalékkal nőtt a gazdaság. A munkanélküliség 3,8 százalékra csökkent, s 2010 óta 750 ezerrel növekedett a foglalkoztatás, ami döntően a versenyszférában következett be, ahol 570 ezerrel többen dolgoznak. Az elmúlt egy évben pedig a hazai elsődleges munkaerő-piacon 85 ezerrel dolgoznak többen.

Dankó Béla és Izsó Gábor köszöntötte az újévi fogadás résztvevőit Fotó: Kiss Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában