hagyomány

2018.01.09. 19:59

Újévi fogadás: a nagyadózókat köszöntötték a városházán

A hagyományoknak megfelelően újévi fogadáson köszöntötte kedden a városháza dísztermében az önkormányzat Békéscsaba legjelentősebb vállalkozásainak képviselőit, valamint közéleti szereplőit. A házigazda szerepét Szarvas Péter polgármester, Hanó Miklós alpolgármester, Kiss Tibor alpolgármester, Nagy Ferenc alpolgármester és dr. Bacsa Vendel jegyző töltötte be.

L. B.

A rendezvény elején egy kisfilmet vetítettek a tavalyi év történéseiről, hogy fejlesztések valósultak meg a Mondinál, a Csaba Metálnál, az M-Flexilognál, az Axiálnál, hogy milyen beruházások kezdődtek meg vagy zajlanak majd a közeljövőben a Modern Városok Program (MVP), illetve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a megyeszékhelyen.

– A visszapillantó tükörben mindent tisztábban lehet látni, mint a szélvédőn keresztül – kezdte egy idézettel beszédét Szarvas Péter. Kiemelte, hogy 2017-ben fejlesztések sora indult, erősödtek a vállalkozások, akik a város legjelentősebb adófizetői, akik képesek és mernek nagyot álmodni, majd az elképzeléseket megvalósítani.

Sztraka Ernő óta nem volt olyan mértékű fejlesztési hullám Békéscsabán, mint ami most van és a következő években várható – húzta alá a polgármester, hozzátéve, hogy európai uniós, hazai és önkormányzati forrásból 100 milliárd forintnyi beruházás valósul meg. A TOP keretében 15 milliárd forintból például önkormányzati intézmények újulnak meg, bicikliutak épülnek. Az MVP részeként épül az M44-es és a Fürjesi út, lesz nyomdaipari képzőközpont, fejlesztik a sportinfrastruktúrát, 31 milliárd forint már Békéscsaba rendelkezésére áll.

 

Helyi adókból 4 milliárd forint bevétele volt előző évben a városban, ez a 2016-os nagyságrendileg hasonló összeget jelent – folytatta. Szarvas Péter megköszönte a vállalkozásoknak, hogy a befizetett adóforintokkal hozzájárulnak a város működéséhez, hogy munkahelyeket adnak és teremtenek, hogy részt vesznek a megyeszékhely életében. Kiemelte, hogy a fejlesztéseik milyen fontosak, lényegesnek ítélte, hogy a partneri viszonyt fenntartsák az önkormányzat és a cégek között, továbbá azt is, hogy Békéscsaba és az egész térség gazdaságát erősítsék.

Fotó: Lehoczky Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában