Alapkőletétel

2018.01.12. 13:52

Nagyszabású bölcsődei fejlesztések kezdődtek Gyulán

Ünnepélyes keretek között tették le a gyulai Csemeteház és Tipegő Topogó Bölcsődék 253 millió forintból megvalósuló fejlesztésének alapkövét pénteken délelőtt a Csemeteház bölcsődénél. A fejlesztés célja a Csemeteház Bölcsőde épületének átalakítása, modernizálása és udvarának fejlesztése, valamint a Tipegő Topogók Bölcsőde udvarfejlesztése.

P.G.

A beruházás eredményeként a Csemeteház Bölcsődében fedett multifunkcionális tér, sószoba, fejlesztőszoba, foglalkoztató- és orvosi szoba, elkülönítő létesül. Modernizálják az épület hőtechnikáját és gépészetét, az épített berendezéseket és a burkolatokat cserélik, biztosítják a csapadékvíz elleni védelmet. Kialakítanak egy fotovoltaikus „villanyerőművet”, és akadálymentesítik a bölcsődét.

Dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében elmondta, egy oktatási intézmény fejlesztése – legyen szó bölcsődéről, óvodáról vagy iskoláról – mindig jövőbe mutató, stratégiai kérdés.

– E gondolattal összhangban évek óta egyik legfontosabb célunk az egész gyulai köznevelési rendszer felújítása – hangsúlyozta. A polgármester részletesen ismertette, hogy az elmúlt években mely épületek újultak meg, illetve mely ingatlanokban valósulnak meg rekonstrukciók a városban.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta, az alapkőletétel is jól példázza a város folyamatos fejlődését.

– Amikor egy bölcsődei beruházásról van szó, az különösen fontos. Annál is inkább, mert a szülők ezekben az intézményekben a legféltettebb kincseiket, a gyermekeiket bízzák rá a szakemberekre – hangsúlyozta. Az országgyűlési képviselő bejelentette, a városrészen hamarosan megújulhat a Lila iskola kültéri kézilabda pályája is.

Fotók: Lehoczky Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában