Beruházás

2018.01.03. 20:30

Fejlesztik és felújítják a békési piacot

Csaknem 250 millió forintból fejlesztik a békési ­piacot és új hűtőház is épül a városban, a Csabai úton. A beruházás várhatóan idén tavasszal kezdődik – tudtuk meg Izsó Gábor polgármestertől.

P. G.

A piac különböző szakaszaira térburkolat kerül, a fedett árusítóhelyek száma ötvennel bővül, és akadálymentes illemhelyet is kialakítanak. A hűtőház 130 millió forintból épül a település szélén található önkormányzati tulajdonú, városi területen, és oda a termelők beszállíthatják a terményeiket.

Az önkormányzat fontos jövő­beli célja, hogy a békési helyi termékek piaci pozíciójának erősítését minél hatékonyabban megteremtse. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében benyújtott sikeres pályázat részeként korszerűsítik a város központi „szívét”, az agórát. Jelenleg a piac 10 ezer négyzetméteres alapterületen helyezkedik el.

A program során a nem védett helyeken 50, a vásárlók számára is fedett árusítóhely jön létre. Külön épületben kapnak helyet a 33,5-33,5 négyzetméter nagyságú tej- és húsárusítók. A piacot körülvevő kerítést és a csapadékelvezetést is felújítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában