közfoglalkoztatás

2018.01.09. 11:09

Ellenőrök figyelik a sarkadi munkásokat

Továbbra is két olyan kollégát foglalkoztat megbízási jogviszonyban az önkormányzat, kiknek feladata ellenőrizni­ a közfoglalkoztatottakat – ­ismertette dr. Mokán István.

L. B.

Sarkad polgármestere elmondta, a startmunka mintaprogram keretében, hét projektelemben 460 közfoglalkoztatott dolgozik a városnál. Hangsúlyozta, hogy az alkalmazottak többsége jóravaló és értékes munkát végez, azonban vannak olyanok, egy kisebb kör, akikkel problémák akadtak. Ezért döntöttek úgy tavaly, hogy október 1-től december 31-ig két ellenőrt alkalmaznak megbízási jogviszonyban. A feladatuk az volt, hogy szem­ügyre vegyék egyrészt a munkaidő betartását, másrészt azt, hogy a kiosztott munkát elvégezték-e a közfoglalkoztatottak.

– Egyetlen büntetési lehetőség, szankció van az önkormányzat kezében. Mégpedig az, hogy aki nem vagy nem megfelelően dolgozik, az adott napra nem kap fizetést. Az el nem végzett munkáért nem jár pénz. Úgy gondolom, hogy ez igazságos azokkal szemben is, akik megfelelően tevékenykednek, illetve fontos amiatt is, hogy a bérek esetében közpénzről van szó – ecsetelte dr. Mokán István, hangsúlyozva, megengedhetetlen, hogy egyesek ne érezzék magukra kötelező érvényűnek a szabályokat.

Az ellenőrök korábbi tevékenykedésével kapcsolatban megosztotta: a tapasztalatok pozitívak, egyre kevesebb a probléma az ellenőrzések és a szankciók következtében. Ezért döntöttek úgy, hogy megbízási jogviszonyban további két hónapig, januárban és februárban alkalmazzák a plusz munkatársakat.

A megbízási díjukra és a járulékokra a képviselő-testület összesen 850 ezer forintot szavazott meg. A grémium elé került előterjesztésben azt írták, elképzelhető, hogy a márciustól folytatódó közfoglalkoztatási programok során is alkalmaznak majd ellenőröket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában