gallicoop az élen

2018.01.19. 13:54

Szarvason is köszöntötték a nagyadózókat

A korábbi évekhez hasonlóan 2017-ben is a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. bizonyult a legnagyobb adófizetőnek a városban.

B. A.

A második helyet a Pioneer Hi-Bred Zrt., a harmadikat pedig a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. foglalta el. Babák Mihály polgármester köszöntőjében elmondta, a településen az elmúlt évben nőtt a vállalkozások száma, mára már 1904 cég működik, melyek közül a helyi rendelet értelmében csak azoknak kell iparűzési adót fizetniük, amelyeknek éves árbevétele meghaladja a 2,5 millió forintot. Az adó mértéke az árbevétel 2 százaléka. Így 786 adóalany összesen 702 millió forint iparűzési adót fizetett be 2017-ben a település kasszájába, amely 60 millióval több mint az előző évben.

A január 18-án megtartott ünnepélyes fogadáson részt vett többek között Dankó Béla országgyűlési képviselő, aki elmondta, a vállalkozók és az önkormányzat is sikeres időszakot tudhat maga mögött, hiszen a 2014-ben indult fejlesztési ciklusban, Szarvasra közel 14 milliárd forint ékezhet, ezen felül a város sikeres pályázatainak köszönhetően 2,3 milliárd forinttal gyarapodhat.

Dankó Béla, Molnár András, Szarvasi Vas-Fémipari Zrt., gyárigazgató, Babák Mihály polgármester, Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója és dr. Takács Árpád kormánymegbízott. Fotó: Babák Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában