Rács mögé kerültek

2024.04.19. 12:56

Prostikat futtattak Berlinben, sarkadi bűnbanda tagjait tartóztatta le a bíróság

Üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy sarkadi bűnbanda négy tagja – három férfi és egy nő – letartóztatását, akik Berlinben magyar nőket futtattak.

Nyemcsok László

Prostikat futtattak Berlinben.

Forrás: Shutterstock

Az ügyészség közölte, a nyomozás adatai alapján a három férfi 2022 januárja után több magyar nőt Németországba, Berlinbe utaztatott, azért, hogy azok ott prostitúciós tevékenységet végezzenek. A szexuális szolgáltatást nyújtó nők tevékenységét Berlinben a sarkadi bűnbandához tartozó nő ellenőrizte és koordinálta, terhelt társaival együtt, külföldre utazásukat, elszállásolásukat a terheltek együtt szervezték meg.

futtattak, prostikat, Berlinben, sarkadi bűnbanda
Prostikat futtattak Berlinben.
Forrás:  Shutterstock

A vádirat szerint a terheltek teremtették meg rendszeres haszonszerzésre a prostitúció feltételeit, annak közvetlen lehetőségét. Mégpedig azért, hogy a testüket áruba bocsájtó nők által kapott pénzt megszerezzék, és saját céljaikra fordíthassák. A prostituáltak a megkeresett pénz egy részét a terhelteknek átadták, akik azt saját megélhetésükre fordították, napi életvitelüket is biztosították ebből.

A Gyulai Járási Ügyészség azért kezdeményezte a terheltek letartóztatását, mert a bűncselekmények nagy tárgyi súlya, magas büntetési tétele miatt fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehetett attól is, hogy a terheltek szabadlábon a tanúk befolyásolásával, a bizonyítékok manipulálásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve egy hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában