Testszerte ütötte

2024.03.25. 11:45

Terrorizálta, megalázta feleségét éveken át a füzesgyarmati férfi

Testi sértéssel és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 49 éves, füzesgyarmati férfival szemben, aki éveken át terrorizálta a feleségét.

Nyemcsok László

A vádirat szerint a férfi és a nő 2009-től 2023-ig alkotott egy párt, Füzesgyarmaton éltek és 2021 áprilisában közös gyermekük is született. Ennek ellenére az utóbbi években gyakoriak voltak a hangos veszekedések a házastársak között, a férj gyakorlatilag terrorizálta a feleségét.

terrorizálta, feleségét, férj, vita, ügyészség
Rendszeresek voltak a viták, a férj terrorizálta a feleségét. Fotó: Illusztráció: Shuttesrstock

Terrorizálta, durva szavakkal megalázta nejét 

A férfi sokszor illette a nőt lekicsinylő kijelentésekkel, durva szavakkal megalázta női becsületében, meggyanúsította azzal, hogy gyermekük nem tőle származik, illetve kifogásolta, hogy a felesége kevesebb pénzt keres, mint ő.

A viták során többször összetörte a sértett használati tárgyait, telefonját, kidobálta a lakásból a dolgait. A hétköznapok durva hangvételű veszekedései közben többször előfordult, hogy a férfi megrángatta, meglökdöste a feleségét, előfordult, hogy pofon is ütötte, természetessé vált, hogy ingerlékenységét, haragját ily módon vezette le.

Ököllel ütötte feleségét, akinek az arca bedagadt

A vádirat szerint 2023. október 6-án, a kora reggeli órákban, az ébredést követően a sértett megkérdezte férjétől, hogy miért nem tudott időt szánni az előző nap folyamán a családjára, mivel a kisfiuk lázas beteg volt. A férfi megharagudott a számonkérés miatt, kisebb dísztárgyakat összetört a lakásban, majd pofon vágta házastársát. A sértett a síró gyermekükkel bement a hálószobába, próbálta nyugtatni a kicsit, de a férfi utánuk ment, és testszerte ököllel ütötte a nőt. Egyik ütése az arcán, a szeme alatt találta el, amelynek következtében az arca bedagadt, szeme körül véraláfutás alakult ki. A történtek után a felek a különválás mellett döntöttek, és a nő tavaly december elején a szüleihez költözött a gyermekkel.

Próbaidőre felfüggesztett börtönt indítványoztak

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, és a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét.

Pártfogó felügyeletet a bíróság akkor rendel el, ha megítélése szerint a próbaidő eredményes elteltéhez az elkövető rendszeres figyelemmel kísérése szükséges. A pártfogolt ugyanis köteles a jogszabályban és a határozatban előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeres kapcsolatot tartani, és a pártfogó felügyelő részére az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni.

A bíróság a pártfogó részére külön magatartási szabályként előírhatja például, hogy meghatározott személytől vagy annak lakóhelyétől tartsa távol magát, ne látogasson nyilvános rendezvényeket vagy éppen jelentkezzen közfoglalkoztatásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában