Félmilliós büntetés

2024.03.10. 16:51

Kannabiszt ültettek a pusztaföldvári kukoricaföldre, marihuána lett belőle

Társtettesként, csekély mennyiségű kábítószer-termesztés és -birtoklás vétsége miatt – az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján – 510 ezer forint pénzbüntetésre ítélt jogerősen az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén egy 36 éves, büntetett előéletű kaszaperi férfit, aki élettársával együtt marihuánát termesztett. A nővel szemben a rendőrség külön eljárást folytatott le.

Nyemcsok László

A vádirat szerint férfi és élettársa 2022 tavaszán határozták el, hogy kannabiszt termesztenek, a növények feldolgozásával pedig saját fogyasztásra marihuánát állítanak elő.

kannabisz, marihuána, kábítószer, pénzbüntetés
A növények feldolgozásával saját fogyasztásra marihuánát állítottak elő. Illusztráció: Shutterstock

Ennek érdekében ismeretlen embertől interneten megrendeltek öt kannabiszmagot. Ezeket a férfi tulajdonát képező, közösen lakott pusztaföldvári ház melletti, kukorica termesztésére használt földterületen elültették, majd a magokat gondozva három tő, kannabisz fajhoz tartozó kendert neveltek.

A férfi a termesztése közben, még a kábítószer előállítása előtt, 2022. júliusban munkavégzésre Hollandiába utazott. Élettársa azonban a növényeket 2022 augusztusában feldolgozta, ily módon kábítószer fogyasztás céljából marihuánát állított elő.

Az ingatlanban 2022. október 4-én rendőri intézkedést hajtottak végre, melynek során kannabiszból származó ágvégződéseket, öt darab, a termesztett kannabiszból származó magot, valamint a drog fogyasztásához használt mérleget foglaltak le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában