Bírósági ítélet

2024.03.07. 09:49

Ittasan randalírozott a kórházban, megharapott egy ápolónőt

Ittasan randalírozott az orosházi kórházban, sőt megharapott egy ápolónőt is az a 26 éves nagyszénási nő, akit az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján a minap jogerősen elítéltek az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt mondták ki bűnösnek: két évre felfüggesztve 10 hónap börtönbüntetést kapott. Az eljárás során felmerült, több mint 165 ezer forintnyi bűnügyi költséget is neki kell megfizetnie.

Licska Balázs

A nő tavaly szeptember 22-én, egy baráti összejövetelen erősen ittas állapotba került. Emiatt elesett, beütötte a fejét, azon repesztett seb keletkezett, így mentőt hívtak hozzá – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészség közleményében.

ittas nő, megharapott ápoló, egészségügyi dolgozók, alkohol
A nő egy összejövetelen lerészegedett, megütötte magát, ezért vitték be a mentők a kórházba, ahol folyamatosan szidta az egészségügyi dolgozókat. 
Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A mentők a nőt 23 óra után az orosházi kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállították, ahol az egészségügyi személyzettel ittassága miatt agresszíven viselkedett, folyamatosan szidalmazta a szakembereket. Ellátását követően az osztály fektető részlegén helyezték el, hogy megfigyelhessék. Ekkor is megállás nélkül szidta az ellátó személyzetet, és saját felelősségére távozni akart, pedig a kezelőorvos részletesen tájékoztatta az állapotáról és a megfigyelés szükségességéről.

A kórteremben a nő leült a számára kijelölt ágyra, levette a cipőjét, majd hirtelen kirohant a folyosóra, mire a kezelőorvos a szakma szabályainak megfelelően elrendelte, hogy a beteg végtagjait az ágyhoz kell rögzíteni. Miután visszavitték a kórterembe, majd öt ápoló próbálta ráhelyezni a végtagi rögzítőket, a nő egy hirtelen mozdulattal beleharapott az egyik diplomás ápolónő felkarjába, majd kiszakította magát a rögzítésből. Ezért végül gyógyszeres szedációt kellett alkalmazni vele szemben. Az érintett ápolónő közfeladatot ellátó személynek minősül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában