Hamis termékek

2024.03.09. 06:30

Egy egész bazárt rejtett a Gyulánál lekapcsolt kamion

Egy egész bazár árukészletének elegendő lett volna az a sok holmi, amiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Gyulánál lefoglaltak. A hamis ágyneműk, játékok és plüss figurák mellett több ezer elektromos cigarettát találtak az egyenruhások – ismertették a NAV közleményében.

Licska Balázs

Mint írták, Németországba tartott az a kamion, amelyet Békés vármegyében tereltek le a pénzügyőrök. 

pénzügyőr, leterelt, kamion, játékok
Németországba tartott a Békésben leterelt kamion. Fotó: Shutterstock

A bemutatott papírok szerint a jármű különféle gyűjtőáruval indult útnak Görögországból. Az egyenruhások kezdetben csak néhány dobozt nyitottak fel szúrópróbaszerűen, ahonnan egyre-másra kerültek elő a hamis termékek.

 

A felhők akkor kezdtek igazán gyülekezni a sofőr feje felett, amikor a csomagok „aromája” a NAV cigarettakereső kutyája, Bicska figyelmét is felkeltette. A négylábú több mint tízezer elektromos cigarettát szagolt ki.

 

A pénzügyőrök a jogsértő árukat lefoglalták, iparjogvédelmi jogok megsértése és költségvetési csalás, valamint jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást.

 

A NAV-nál kiemelték, hogy a hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. Azt szintén hangsúlyozták, hogy az ízesített elektromos cigaretták – például Elf Bar, Poco Bar, Nutristick – értékesítése itthon szigorúan tilos.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában