Gondoskodás

2024.03.24. 09:22

Gazdátlan négylábúakat sétáltat a csabai rendőrcsalád

Egy békéscsabai rendőr család tagjai hétvégente gyermekeikkel közösen menhelyen élő kutyákat szoktak sétáltatni, szeretgetni – írja Facebook-oldalán a Békés vármegyei rendőrség. A gazdátlan ebeknek ezzel igazán boldog órákat szereznek.

Papp Gábor

„Engelhardt György rendőr őrnagy, és felesége, Engelhardtné Komoróczki Kata három gyermeket nevelnek. Tízéves ikreik, Ziti és Gréti, illetve öccsük, Nándi játszótéri kikapcsolódás helyett is sokszor azt kérik, hogy menjenek a gazdátlan négylábú barátaikhoz, immáron két és fél éve igyekeznek rendszeresen időt szakítani erre az elfoglaltságra” – olvasható a bejegyzésben. 

gazdátlan, kutyák, gyerekek, rendőr, rendőr házaspár, sétáltat
A gazdátlan kutyákkal a gyerekek is szívesen foglalkoznak. Fotó: Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldala

Mint kiderült, mindez pedig pontos tervezést igényel, és nemcsak apa szolgálati beosztása miatt. A lányok a Szabad Torna és Sporttánc SE versenysportolói, Varga Adrienn olimpikon, Európa-bajnok tornász növendékei. Sokat edzenek, utaznak, hétvégén is vannak versenyek, most éppen európa bajnokságra készülnek. És bár Nándi ugyan utolsó éves óvodás, de a lányok iskolások, így aztán a tanulásra is kell elég időt szánni. Előfordul, hogy ha a szülők erre hivatkozva próbálják halasztani a menhelylátogatást, sírásig is elfajul beszélgetés, de a vége mindig egy nagy ölelés.

Kisebb és nagyobb gazdátlan ebek kapnak tőlük szeretetet

Ugyanakkor tanulás ide vagy oda, a jó időt általában igyekeznek kihasználni a sétára, a kutyusokkal való találkozásra. Így tettek a múlt hétvégén és a szombat délelőtti napsütésben is. 

Az édesanya, Kata otthonról hozta a természet, az állatok, növények szeretetét, a szülei arra nevelték, hogy óvja a környezetet és segítsen másokon. Végzettségét tekintve ápoló, fizioterápiás asszisztens, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán dolgozik. Kata édesapja, Komoróczki István szintén a főkapitányságon dolgozott, több mint 40 évig volt az épület szolgálatkész gondnokságvezetője. Az apa, Engelhardt György pedig a Tevékenység-irányítási Központ csapatának tagja, főügyeletes. 

Együtt megy a család a menhelyre

A család rendszerint együtt megy a menhelyre, kisebb és nagytestű kutyákat egyaránt sétáltatnak, szeretettel foglalkoznak velük. Olyan kutyusokkal is, amelyekről az a hír járja, hogy nem túl barátságosak, mert azt vallják: ahogyan az ember bánik a kutyával, a kutya is úgy viszonyul majd az emberhez. Például Casanova, a husky, akit ma sétáltattak, és aki az éves fizikai felmérőre való felkészülés jegyében az őrnagy urat is megfuttatta, már régi lakója a menhelynek. Pedig rendkívül okos, ügyesen játszik labdával, imádja a gyerekeket és szófogadó.

Casanova az őrnagy urat is megfuttatta. Forrás: Facebook/Békés Vármegyei Rendőrség

Otthon két mentett cicájuk van

A család otthon két mentett cicát tart. Muffin és Manó testvérek, egyévesek, egy medgyesegyházi géptelepről vitték haza őket. A gondoskodó anyai nagymamánál pedig nagyapa emléke és egy tacskó várja mindig a gyerekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában