Letartóztatás

2024.02.14. 13:54

Kifosztott egy alvó fiatal lányt egy hajléktalan az orosházi buszpályaudvaron

Kifosztott egy fiatal lányt az orosházi buszpályaudvar várótermében a napokban az a 38 éves férfi, akinek most kifosztás miatt kezdeményezte a letartóztatását az Orosházi Járási Ügyészség.

Licska Balázs

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

A kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés veszélye miatt javasolták, de a hajléktalan, többszörösen büntetett előéletű férfi esetében a bűnismétléstől is tartani lehetett. A Gyulai Járásbíróságon egyetértettek a vádhatóság indítványával, így egy hónapra elrendelték a férfi letartóztatását.

A hajléktalan február 4-én a hajnali órákban az orosházi buszpályaudvar várótermében észrevett egy nőt, aki a táskáját a mellkasához szorítva aludt. A férfi kihasználta azt, hogy a sértett a bűncselekmény észlelésére és védekezésre képtelen állapotban van. Kivett a táskájából egy 20 ezer forint értékű elektromos cigarettahevítő készüléket és 4 ezer forintot, majd a táskát a nő mellé visszahelyezte. A férfi azonnal elhagyott egy ezer forintos bankjegyet, aztán a maradék pénzzel és a készülékkel kiment a váróteremből.

Nem sokkal később a fiatal lány mellett fekvő barátnőjében gyanú támadt. Felébresztette a sértettet, ekkor észlelték a bűncselekmény elkövetését. A közelben lévő férfi után mentek, számon kérték. Bár a férfi a készüléket visszaadta, tagadta, hogy pénzt is vett volna el. A váróteremben megtalálta a sértett az ezer forintos bankjegyet, a 3 ezer forintot pedig a hatóság reggel a férfitől lefoglalta és visszaadta a sértettnek. Így az okozott kár megtérült – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészség közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában