Szabályszegés

2024.02.01. 10:59

Jogosítvány nélkül szállt kismotorra a fiatal Orosházán

Egy kismotort vezető fiatallal szemben intézkedtek a rendőrök Orosházán. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a fiúnak nem volt jogosítványa, a kétkerekű pedig műszakilag nem felelt meg az előírásoknak. A rendőrök több eljárást is indítottak ellene – közölték a rendőrségen.

Licska Balázs

Forrás: police.hu

A rendőrök egy segédmotoros kerékpárral közlekedő fiatalra figyeltek fel szerdán Orosházán, a Mátyás király utcában. Az tűnt fel nekik, hogy a zárt bukósisakot nem vette fel rendesen: csak félig húzta a fejére, be sem kapcsolta. Ezért megállították és ellenőrizték.

Ekkor kiderült, hogy a 15 éves fiú a nevelőapja motorját hozta el engedély nélkül. A jármű erősen kifogásolható állapotban volt, hiányzott a helyzetjelző lámpája és az irányjelző búrája is. Nem volt rajta visszapillantó tükör sem, a gumik futófelülete pedig középen tükörsimára kopott. A motoron nem volt alvázszám és érvényes biztosítás sem. A fiatal a rendőrök kérésére jogosítványát sem tudta bemutatni, mivel soha nem is volt neki.

A rendőrök engedély nélküli vezetés és több szabályszegés miatt is eljárást indított ellene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában