Orosháza

2024.02.01. 10:51

Csalás: csak egy szemtanúnak fizetett a károkozó autós

Egy áruházi parkolóban lett csalás áldozata egy férfi tavaly szeptember 14-én Orosházán – közölték a rendőrségen.

Licska Balázs

Nem a sérült kocsi tulajdonosának fizetett

Forrás: Shutterstock

Amikor leparkolt, véletlenül meghúzta a mellette várakozó kocsit. Még ki sem szállt az autóból, amikor egy férfi már kopogott is az ablakon, és előadta neki, hogy a testvére járgányában okozott kárt. Ráadásul az autót nemrég vették és nagyon drága lesz megcsináltatni.

A hibázó autós rögtön felajánlotta, hogy a biztosítón keresztül rendezi a javítás költségét. Ugyanakkor az idegen ragaszkodott ahhoz, hogy készpénzben tegyék meg mindezt. A hibázó autós 270 ezer forintot fizetett az ismeretlennek, ám végül kiderült, hogy valójában nem is a károsultnak, hanem csak egy szemtanúnak.

Nem sokkal később ugyanis a károkozó autós felesége meglátta, hogy az egyik internetes közösségi oldalon a sérült kocsi tulajdonosa keresi a másik felet, akivel rendezhetné a kárát. A férfi azonnal jelentkezett a valódi károsultnál, és feljelentést tett a rendőrségen. 

A rendőrök kiderítették, hogy a férfi kinek fizetett, és az őt átverő 40 éves orosházi férfi ellen csalás miatt büntetőeljárást indítottak. Az ügy iratait a napokban vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában