Kék hírek

2024.01.23. 10:43

Elfogták a békési vállalkozótól 20 milliót kicsaló férfi tettestársát

A Békési Rendőrkapitányság hétfőn őrizetbe vett egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfit, aki ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt adtak ki elfogatóparancsot. A gyanú szerint ő volt a társa annak a férfinak, akit a múlt héten fogtak el a békési rendőrök. A nyomozás adatai szerint ketten közel 20 millió forintot csaltak ki egy cégtulajdonostól és másokat is becsaphattak, megkárosíthattak.

Papp Gábor

Ismeretlen telefonáló ijesztett rá egy békési cégtulajdonosra tavaly augusztus 4-én.

Fotó: Illusztráció: Shuttesrstock

Mint arról portálunkon beszámoltunk, ismeretlen telefonáló ijesztett rá egy békési cégtulajdonosra tavaly augusztus 4-én. A férfi éppen boltban vásárolt, amikor megszólalt a telefonja, és a hívó banki ügyintézőként mutatkozott be. Azt állította, hogy valaki pénzt akar levenni a cég számlájáról, így sürgősen zárolni kell azt, és ehhez szükség van az ügyfél közreműködésére. Adatokat kért, a férfi telefonjára kódok érkeztek, amelyeket az idegen kérésére beolvasott neki. Másfél óra múlva újra hívták, akkor egy másik hang jelentkezett, és azt kérdezte: tudja-e, hogy jogosulatlanul pénzt akarnak levenni a számlájáról. A férfi megköszönte a tájékoztatást azzal, hogy már egy másik ügyintéző felhívta. Megkérdezte, hogy mennyit és ki akart levenni, mire azt a választ kapta, hogy külföldről és 2,5 millió forintot. Ehhez képest másnap reggel, mikor személyesen bement a bankjába, azzal szembesült, hogy nincs pénz a számlán, két részletben 18 millió 800 ezer forintot utaltak el róla.

A Békési Rendőrkapitányságon indult nyomozás adatai szerint két Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfi telefonálhatott a békési cégtulajdonosnak. Egyiküket január 16-án hajnalban lakóhelyén kapták el a rendőrök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában