Az állatvédőknek segítettek

2023.12.26. 19:17

Tápot és konzerveket vittek a rendőrök a békéscsabai menhelyre

Egy táppal, konzervekkel megrakott rendőrautó gurult be a Kétegyházi úti menhelyre, miután a rendőrök gyűjtést szerveztek a Csabai Állatvédők számára – ismertették a rendőrségen.

Licska Balázs

Cseh István, Taró Attila és Szabó László, valamint Mord vitt tápot és konzervet a Kétegyházi úti menhelyre

Forrás: police.hu

A rendőrök közül sokan állatbarátok, és vannak, akiknek a kutya járőrtárs, munkatárs is. Miután a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai gyermekotthonban lakó fiatalokat ajándékoztak meg, Cseh István rendőr alezredes – aki a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon a kutyás rendőrök munkáját támogató szolgálatirányító tiszt – úgy döntött, menhelyen élő állatok megsegítésére szervez gyűjtést.

Az állatvédők jelezték, hogy számukra az volna a legnagyobb segítség, ha a jelenleg a gondozásukban lévő 119 kutya és 40 macska számára tápot, konzerveket kapnának. Sikerült is teljesíteni a kívánságot, hiszen a kutyáknak több mint 300 kilogramm táp, közel 50 szalámi és konzerv jött össze, és a macskák is kaptak majdnem 20 kilogramm tápot és 26 konzervet. A rendőrök adományát csütörtökön vitték el a menhelyre. 

Cseh István rendőr alezredeshez csatlakozott Taró Attila rendőr törzszászlós és Szabó László rendőr zászlós is, mindketten a Békéscsabai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai. Velük tartott Mord, a csapaterős és járőrszolgálati feladatokra kiképzett német juhászkutya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában