Valótlan vád

2023.12.31. 15:22

Azt mondta a rendőröknek, hogy fogva tart egy nőt egy eleki férfi

Súlyos bűncselekmény elkövetésével vádolta meg valótlanul egyik ismerősét a Gyulai Járási Ügyészség szerint az a 27 éves eleki nő, akivel szemben most emeltek vádat. A vádlottal szemben – hamis vád miatt – próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozták – közölték a Békés Vármegyei Főügyészségen.

Licska Balázs

A férfi senki sem zárt be az otthonába és nem is bántalmazott

Fotó: Illusztrácó: Shutterstock

A nő egy nyári napon ittas állapotban hívta a 112-es segélyhívószámot. Azt állította, hogy eleki férfi egy nőt az akarata ellenére fogva tart a házában.  A nő tartózkodási helyére helyszínre érkező rendőröknek a nő szintén azt mondta, hogy a férfi egy másik nőt erőszakkal berángatott a házába, oda bezárta, sőt bántalmazhatta is. Hozzátette: a férfi őt is megpróbálta bezárni, ám mivel ő erősebb testalkatú nála, el tudott menekülni.

A rendőrök megállapították, hogy a nő bejelentésében elhangzottak valótlanok voltak. A férfi senki sem zárt be az otthonába és nem is bántalmazott, a másik nő a szabad akaratából tartózkodott férfinál. A nő azért tett valótlan bejelentést, mert italozás közben összeveszett a férfival, és a férfi kizárta őt a házból a nem kívánatos viselkedése miatt.

A nő így, a hatósághoz tett valótlan tartalmú bejelentésével hamisan vádolta a férfit súlyos bűncselekmény – személyi szabadság megsértésének – elkövetésével. A valótlan bejelentés alapján nem indítottak nyomozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában