Kétszázmilliós kár

2023.11.24. 09:14

Nem játszadoztak a pénzügyőrök: hamis Nintendokat, órákat foglaltak le Gyulánál

Több mint kétszázmillió forint kárt okoztak azok a hamis órák és játékok, amiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei találtak egy Németország felé igyekvő kamion belsejében.

dr. Nagy Szilvia

Több ezer hamis karóra is előkerült.

Fotó: NAV

A pénzügyőrök Gyulánál egy litván rendszámú kamion körútját szakították meg, amikor átvizsgálták a rakterét. A jármű Görögországból Németországba szállította a különféle gyűjtőárut. Az egyenruhások szúrópróbaszerűen felnyitottak néhányat a többszáz dobozból, melyekben összesen 12 ezer 976 Armani márkajelzésű karórát és 84 Nintendo játékkonzolt találtak. A változatos portékákat a jogosulti képviselők is átnézték és megállapították, hogy a termékek mindegyike gyenge minőségű hamisítvány, amiket a jogtulajdonosok engedélye nélkül hoztak forgalomba.

Gyenge minőségű hamisítványokkal próbálkoztak Fotó: NAV

A pénzügyőrök a több mint 13 ezer darab jogsértő árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése, valamint szerzői vagy szerzői jogok megsértése miatt indítottak büntetőeljárást.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságánál hangsúlyozták, a hamisított termékek kiszűrése azért is fontos, mert nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is egészségügyi, illetve minőségi kockázatot jelentenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában