Pénzbírság

2023.11.20. 13:47

Féltékenységből folyamatosan zaklatta férje új párját a 60 éves, tótkomlósi nő

Zaklatás vétsége miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 60 ezer forint pénzbüntetésre ítélt előkészítő ülésén az Orosházi Járásbíróság egy 60 éves, büntetlen előéletű, tótkomlósi nőt, aki féltékenységből háborgatta volt férje új párját.

Beol.hu

Sértő, becsmérlő kifejezésekkel ostorozta a másik nőt.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A vádirat szerint a nő volt férje a házasságukat megelőzően élettársként a sértett nővel élt, van egy közös nagykorú gyermekük is. A terhelt és férje 2022 elején külön költöztek, majd a férfi a tavalyi év októberét megelőzően újra felvette egykori élettársával a kapcsolatot. Emiatt a terhelt féltékenységből háborgatni kezdte férje új párját.

Az Orosházi Járásbíróság a 2022. november 10-én kelt végzésével, folytatólagosan elkövetett garázdaság szabálysértés miatt 30 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a terheltet, mivel a múlt év október 2–3-án közterületen, a sértett házánál kiabált, őt szidalmazta. Ez azonban nem bírt kellő visszatartó erővel, és a nő folytatta zaklató, vetélytársa életébe önkényes beleavatkozó magatartását.

A vádirat szerint ezért 2022. október 4-e és 2023. február 1-je között – amikor a nő meglátta a sértettet Tótkomlóson, az utcán – heti rendszerességgel sértő, becsmérlő kifejezéseket kiabált. Egy alkalommal azzal is megfenyegette a sértettet, hogy hasba szúrja. A vádlott ordítozásai miatt a sértett nő igyekezett más-más útvonalon közlekedni, hogy a találkozást elkerülje.

Ebben az időszakban a terhelt több esetben megjelent a sértett lakóházánál, kutyáját hergelte, illetve kavicsokat dobált be az udvarra. Olyan is előfordult idén január 27-én, hogy a terhelt Tótkomlóson, a Fő út és Botond utca kereszteződésénél tojással dobta meg a sértett által vezetett, szabályosan közlekedő személygépkocsi baloldali, első ablakát. A sértett ijedtségében nyomban az Orosházi Rendőrkapitányság Tótkomlósi Rendőrőrsére ment bejelenteni a történteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában