Kék hírek

2023.11.29. 09:57

Együtt kerül lakat alá az orosházi házaspár: drogot terjesztettek

Legalább egy éve terített drogot Orosházán az az orosházi házaspár, amely tagjainak – egy 41 éves férfi és egy 33 éves nő – letartóztatását kábítószer-kereskedelem miatt kezdeményezték az Orosházi Járási Ügyészségen.

Licska Balázs

A többszörösen büntetett előéletű férfi és nő letartóztatását most el is rendelték egy hónapra a Békéscsabai Járásbíróságon.

A gyanú szerint a házaspár tagjai tavaly ősztől együtt, heti rendszerességgel értékesítettek kábítószert Orosházán többeknek. A nyomozó hatóság a napokban intézkedett velük szemben: a férfi által használt kocsiban és a közös lakásukban tartott kutatás során drogot, illetve a kábítószer-kereskedelemre, a drog adagolására utaló eszközöket találtak és foglaltak le.

A letartóztatás indokaként hozták fel: egyrészt tartani lehet attól, hogy a férfi és a nő szabadlábra kerülve befolyásolná vagy megfélemlítené a büntetőeljárásban résztvevőket. Másrészt a le nem foglalt eszközök elrejtésével vagy megsemmisítésével arra törekednének, hogy meghiúsítsák a bizonyítást. Harmadrészt – az előéletükre tekintettel – a bűnismétlés veszélyét szintén megállapították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában