Letartóztatásban

2023.10.22. 19:29

Azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja Méhkeréket és megöl mindenkit

A falu felgyújtásával és azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit megöl egy 57 éves Méhkeréken élő, román állampolgárságú férfi. A Gyulai Járási Ügyészség zaklatás miatt kezdeményezte a letartóztatását, amit a Békéscsabai Járásbíróság el is rendelt egy hónapra – közölték a vármegyei főügyészségen.

Licska Balázs

Közösségi oldalán hozta nyilvánosságra fenyegető videóit.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A férfi korábban egy ismerősétől kapott 180 gramm aranyat azért, hogy az ékszereket Magyarországon értékesítse, mivel itt drágábban lehet azt eladni. Azonban az aranyat, amit a méhkeréki házában tárolt, valaki ellopta. A férfi a helyieket tartotta felelősnek a lopás miatt. Ezért személyesen, illetve a napokban az egyik ismerőskereső közösségi oldalon a saját profilja alatt közzétett román nyelvű videókban azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a falut és a méhkeréki fóliákat, valamint megöl mindenkit, beleértve saját magát is.

A vádhatóság személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás miatt kezdeményezte a férfi letartóztatását. Ugyanis tartani lehet a szökés és az elrejtőzés; valamint a bűnismétlés veszélyétől; de attól is, hogy szabadlábra kerülve a férfi megpróbálna másokat befolyásolni vagy megfélemlíteni azért, hogy a bizonyítást meghiúsítsa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában