Vádirat

2023.09.24. 16:18

Követelte a kocsit, a házat, ütötte, verte, szexre kényszerítette élettársát

Hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette, önbíráskodás bűntettének kísérlete, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 32 éves, büntetett előéletű, szarvasi férfival szemben, aki élettársát terrorizálta.

dr. Nagy Szilvia

A férfi azt mondta az asszonynak, ha el meri mondani valakinek a történteket, akkor megöli őt és a hozzátartozóját is

Fotó: Shutterstock-illusztráció

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, a férfi és a sértett nő 2014-től kezdődően élt élettársi kapcsolatban, három gyermekük is született. Tavaly augusztus 4-én, a délutáni órákban összevesztek közös szarvasi otthonukban, majd beültek a sértett autójába és Szarvasról Csabacsűdre, az ottani lakóházukhoz indultak. Megérkeztek, de a gépjárművet vezető férfi nem állt meg a lakóházuknál, hanem tovább hajtott az Orosházi út felé, majd Nagyszénás irányába kanyarodott egy mellékútra.

Útközben felszólította élettársát, hogy az autót és a csabacsűdi házat írassa a nevére, ő akar tulajdonosként szerepelni a gépjármű-, illetve az ingatlan-nyilvántartásban. A nő megtagadta a követelést, ismét vitatkozni kezdtek, mire a férfi ököllel legalább tízszer megütötte a nő fejét és felsőtestét. A terhelt lekanyarodott egy földútra, kiszállt a kocsiból, és a megfélemlített sértettet a hajánál fogva kirángatta a jobb első ülésről. Megint azt követelte tőle, hogy intézkedjen az átírásokról, különben addig üti, amíg meg nem hal. Legalább tízszer újra megütötte, megrúgta a sértett testét és a fejét, de a nő továbbra sem egyezett bele a követelés teljesítésébe. Ekkor a férfi felhúzta a földről, a jármű hátsó ülésére lökte és ő is beszállt. Cigarettára gyújtott, majd szexuális cselekmény elvégzésére szólította fel párját. Mivel a sértett többszöri felszólítást követően sem volt hajlandó arra, a férfi az égő cigarettát elnyomta a nő lábszárán. A bántalmazásokkal, fenyegetésekkel megfélemlített, síró sértett a kért szexuális tevékenységbe kezdett, a terhelt pedig mobiltelefonjával felvételt készített a szeméremsértő cselekményről. Azt mondta élettársának, ha nem csinálja, amit kért, még jobban megveri, és felvételt elküldi a családtagoknak. Visszaindultak Szarvasra, közben a terhelt tovább fenyegetőzött; azt mondta, ha a nő elmondja valakinek a történteket, akkor is elküldi a videót a családtagjaiknak.

A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit halmazati büntetésül – beismerése esetén is – végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Tekintettel arra, hogy a férfi a bűncselekményeket a Makói Járásbíróság tavaly májusban jogerőre emelkedett ítéletével vele szemben közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt kiszabott egy év nyolc hónap időtartamú, három évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés ideje alatt követte el, a járási ügyészség indítványt tett a korábbi büntetés végrehajtására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában