Újkígyós

2023.08.17. 21:21

Szidalmazta a rendőröket a férfi

Becsületsértés három rendbeli vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 45 éves büntetlen előéletű újkígyósi férfi ellen, aki „beszólt” a vele szemben intézkedő rendőröknek.

Papp Gábor

Forrás: police.hu

A közérdekű munkára ítélt köteles a számára meghatározott munkát elvégezni. A közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. Ha az elítélt a számára meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

Az ittas férfi március 4-én, a kora esti órákban egy újkígyósi sörözőben tartózkodott, azonban magatartása miatt értesítették a rendőrséget. 21 óra előtt nem sokkal érkeztek a helyszínre a rendőrök, akik a velük szemben is agresszív magatartást tanúsító, a rendőri intézkedésnek ellenszegülő férfival szemben testi kényszert alkalmaztak, megbilincselték, majd szolgálati gépjárművel Békéscsabára szállították további intézkedések és orvosi vizsgálat céljából. A férfi a szolgálati gépjárműben a járőrként szolgálatot teljesítő három rendőrt – egy főtörzsőrmestert és két zászlóst – szidalmazni kezdte, és nyomdafestéket nem tűrő, a becsületük csorbítására alkalmas, lekicsinylő kifejezésekkel illette őket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában