Békés vármegye

2023.08.07. 13:55

Százötven sofőr és utas nem kapcsolt biztonsági övet

Mintegy 150-en nem kapcsoltak biztonsági övet Békés vármegyében – ilyen eredménnyel zárult az az akció, amelynek során a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték az utakon a rendőrök. Az egyébként országos razzia augusztus 3-án, csütörtökön 16 órán keresztül zajlott.

Licska Balázs

Forrás: police.hu

A rendőrségen közölték: Békés vármegyében 127 járművezető és 26 utas nem használta a biztonsági övet. Öt esetben amiatt intézkedtek a rendőrök, mert nem használták a gyermekbiztonsági rendszert, míg az ellenőrzött motorosok közül ketten nem viseltek bukósisakot. A rendőrségen elmondták, hogy a passzív biztonsági eszközök, a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek használatának fontosságát hangsúlyozó kampányukhoz immár nagyon sokan csatlakoztak. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy játékot is hirdetett, amelyre év végéig lehet nevezni a közösségi médiában közzétett biztonsági öves posztokkal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában