Vádemelés

2023.08.05. 11:40

Női polgárőrt ütött meg az ittas battonyai férfi a majálison

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 36 éves büntetlen előéletű battonyai férfi ellen, aki egy női polgárőrt bántalmazott – közölte a Békés Vármegyei Főügyészség.

Beol.hu

A pohár fenekére nézett a férfi.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A férfi még május 1-én a Fő utcán megrendezett majálison vett részt, ahol nagy mennyiségű szeszesitalt fogyasztott és leittasodott. Az esti órákban a rendezvényen felállított sátorban ittassága miatt leborult a padról, amelyen ült, ezért a polgárőr szolgálatot ellátó nő odament hozzá, segített neki felkelni és polgárőr társával együtt kivezették a sátorból. Ennek során a férfi a sértettet és polgárőr társát szidalmazta, egy alkalommal nagy erővel tenyérrel arcon ütötte a sértettet, aki emiatt 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. 

A sértett szolgálatának ellátása során a polgárőr egyesület rendszeresített formaruháját, polgárőrség feliratú pólót és sárga mellényt viselt, igazolványa pedig a felsőruházatán jól látható helyen volt elhelyezve. Mivel a rendezvény helyszínének biztosításában működött közre, ennek ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában