Kék hírek

2023.07.11. 16:36

Túl szép ajánlatot tettek, húszmilliót csaltak ki - videóval

Békés vármegyét is érintette Baranya és Szabolcs-Szatmár-Bereg mellett az az összehangolt rendőrségi akció, amelynek során elfogtak hat bűnözőt, akik a gyanú szerint 20 millió forintot csaltak ki egy embertől. Rávették, hogy telepítsen a számítógépére egy programot, amelynek segítségével megszerezték a bankoláshoz használt adatait.

Licska Balázs

Forrás: police.hu

 – A rendőrök azonosították és június végén elfogták az elkövetőket. Mobiltelefonokat, SIM-kártyát, jelentős mennyiségű készpénzt foglaltak le, és vizsgálják, hogy másokat is megkárosítottak-e a csalók – írta az MTI azt követően, hogy az ügyben kedden Budapesten sajtótájékoztatót tartottak.

Elhangzott: a kiberbűnözők elsősorban pénzt, másodsorban információt akarnak szerezni, amivel később hozzájuthatnak a pénzhez. Az elkövetéseknél az emberi hiszékenységre építenek, és a leggyengébb láncszemre, az emberre fókuszálnak, azaz jellemzően olyan ajánlatot tesznek, ami „túl szép ahhoz, hogy igaz is legyen”, és valószínűleg nem is az.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában