Vádemelés

2023.07.10. 09:43

Feljelentéssel leplezte családja előtt egymilliós, kriptovalutás befektetését az eleki férfi

A Gyulai Járási Ügyészség hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat egy 30 éves, eleki férfi ellen, aki több mint egymillió forintot fektetett kriptovalutába, de ezt családja előtt a rendőrségen tett feljelentéssel próbálta titokban tartani.

Nyemcsok László

Sokan szeretnének illegálisan pénzt szerezni az interneten.

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi tavaly április 20-án megjelent a Gyulai Rendőrkapitányságon, és feljelentést tett amiatt, hogy az előző napon ismeretlen személy hozzáfért a bankszámlájához, amelyről három tételben több mint egymillió forintot utalt át egy nemzetközi pénzügyi szolgáltató által vezetett gyűjtőszámlára.

A gyulai kapitányság bűnügyi osztálya a vádlott feljelentése alapján még aznap nyomozást rendelt el információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A férfi a feljelentésében elmondott állításait későbbi kihallgatása során megismételte, majd a 2022. november 7-ei tanúkihallgatása során feltárta a feljelentése és első tanúvallomása valótlanságát. 

Elmondta, a valótlan bejelentést azért tette, mert rendelkezett egy kis pénzzel, és azt be akarta fektetni kriptovaluta-bányászatba, de a családja nem örült volna ennek. Emellett azt sem akarta, hogy tudjanak róla, ezért tudtuk nélkül létrehozott egy másik bankszámlát a nemzetközi pénzügyi szolgáltatónál, amelyre átutalta a fenti összeget. Ezt a pénzt azután tovább utalta egy kriptovaluta alszámlára, hátha tud azzal pénzt keresni. Valótlan bejelentése miatt a családja úgy tudta, hogy ismeretlenek megkárosították őt.

A Gyulai Járási Ügyészség a büntetővégzés meghozatalát kezdeményező vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában