Vádirat

2023.06.30. 08:18

Kettétörte a lapátnyelet lakótársa fején az orosházi férfi

A Békés Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy 50 éves orosházi férfi ellen, aki életveszélyesen bántalmazta lakótársát a „szívességi lakáshasználat” díjáért.

dr. Nagy Szilvia

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a próbára bocsátás hatálya alatt álló férfi 2021 nyarán szívességből fogadta be otthonába a sértettet. Mivel mindketten nehéz körülmények között éltek, anyagi természetű viták rendszeresen előfordultak közöttük, ezen alkalmakkor a terhelt rendszerint pénzt követelt a sértettől.

A két férfi között tavaly június 30-án délután is vita alakult ki, ugyanis a sértett nem akarta átadni a ház tulajdonosának az aznap megkeresett 3000 forintját. A szóváltás során a férfi magához vett egy lapátnyelet, majd azzal a sértettet legalább két alkalommal, közepes erővel fejen ütötte úgy, hogy a másfél méternél hosszabb lapátnyél is kettétört. Miután a sértett eszméletlen állapotba került, az éjszaka során a férfi átkutatta a ruházatát és magához vette a nála talált ezerháromszáz forintot.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes koponyacsonttörést és koponyaűri sérüléseket szenvedett. A Békés Vármegyei Főügyészség a férfival szemben beismerés esetére is halmazati büntetésül végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában