Orosháza

2023.05.03. 13:20

Nekiment az autónak, majd meg is rugdosta

Véletlenül nekiment egy szabályosan parkoló autónak, majd ezen annyira felháborodott, hogy meg is rugdosta azt – ezért, garázdaság miatt ítéltek 200 ezer forint pénzbüntetésre a minap jogerősen az ügyészség vádirata alapján el egy 31 éves hódmezővásárhelyi férfit az Orosházi Járásbíróságon tartott előkészítő ülésen.

L. B.

Fotó: Shutterstock

A férfi négy éve, 2019. május 1-jén Orosházán, a Huba utcában beült az ott parkoló járgányába, majd azzal úgy indult el, hogy nekiütközött a mellette parkoló kocsinak. A férfi ezt követően kiszállt az autóból. Felháborodott – szerinte a másik jármű akadályozta az elindulásban –, és ezért kétszer belerúgott a másik autó bal sárvédőjébe, illetve beleütött a bal visszapillantó tükrébe. Emiatt a sárvédő behorpadt, a visszapillantó tükör pedig eltört.

Tettével a férfi a másik kocsi tulajdonosának több mint 5 ezer forint kárt okozott. Az ügyészség szerint a vádlott a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, az utcán tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában