Speedmarathon

2023.04.08. 08:58

Most mindenki megmondhatja, hol mérjék be Békésben a gyorshajtókat

A rendőrség 24 órás sebességellenőrzést tart a lakosság által javasolt helyszíneken, ennek kapcsán várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési pontokra, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva április 21-én egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.

N. Sz.

Békésben 32 rendőr vett részt az akcióban /Fotó: MW/

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt a közösség embereit felkérték, hogy szavazzanak arra a helyre/helyekre ahol sebességellenőrzést szeretnének. A német ötletet nagy lelkesedéssel fogadták, és hasonlóan a korábbi évekhez, ebben az évben is valamennyi ROADPOL-tagállam alkalmazza.

Az ellenőrzés ideje alatt, április 21-én 6 órától április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár, hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

Fotók: Csapó Balázs/MW

A javaslatokat az illetékes rendőr-főkapitányságok április 10-én 12 óráig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják:

Békés vármegyében:   [email protected]

A javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a vármegyei rendőr-főkapitányságok április 20-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről az ORFK Kommunikációs Szolgálat a nyilvánosságot tájékoztatja. Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában