Békéscsaba

2023.04.16. 16:08

Elhagyta a baleset helyszínét az ittas, benyugtatózott férfi

Cserbenhagyás vétsége és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 30 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, aki úgy okozott balesetet, hogy alkoholt ivott és nyugtatót vett be, és anélkül hajtott el a helyszínről, hogy meggyőződött volna a baleset következményeiről.

Gy. R.

Anélkül távozott a helyszínről, hogy a baleset körülményeiről meggyőződött volna

Fotó: Shutterstock

A Békés Vármegyei Főügyészség ismertette, hogy a férfi vezetői engedélyét tavalyfebruár 4-én epilepsziás betegsége miatt – az egészségügyi alkalmasság igazolásáig – visszavonták. A férfi szeptember 8-án enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, emellett nyugtató hatású gyógyszert is bevett, pedig tudta, hogy ez a járművezetésre hátrányosan hat. Ennek ellenére egy általa vezetett autóval Békéscsabán, a Bánszki utcában, a Szabadság tér felől a Derkovits sor irányába közlekedett a belső forgalmi sávban. 

A Penza lakótelep 3. számú ingatlan előtti útszakaszon a férfi az elfogyasztott szeszes ital és nyugtató gyógyszer hatása miatt későn észlelte, hogy az előtte, vele azonos irányban közlekedő személygépkocsi forgalmi okok miatt megállt és hátulról nekiütközött. A cselekmény során személyi sérülés nem történt, azonban annak reális veszélye fennállt. Mindkét gépkocsi megrongálódott. A férfi észlelte a balesetet, kiszállt az autójából, azonban, amikor meghallotta, hogy a másik járművezető telefonál, és a rendőrséget említi, akkor visszaült a gépkocsijába, majd anélkül távozott a helyszínről, hogy a baleset következményeiről meggyőződött volna.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság vele szemben tárgyalás mellőzésével, az ügy iratai alapján hozott büntetővégzésével pénzbüntetést szabjon ki, határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 420 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában