Kóbor eb

2023.04.19. 11:02

Egy buszsofőr fogta le a gyulai várkertben fiatal lányra támadó kutyát

Kóborló kutya harapott meg egy fiatal lányt Gyulán a várkertben, egy buszsofőr sietett a segítségére.

P. G.

Támadott a kutya

Forrás: shutterstock.com

Szerdán reggel a gyulai várkertben egy gazdátlanul kóborló kutya megharapott egy fiatal lányt. Egy buszsofőr észlelte a támadást, lefogta a kutyát, ezzel megmentve a lányt a további sérülésektől, majd kihívta a rendőrséget. A rendőrség intézkedett, a kutyát befogták, a mentők ellátták a sérültet – közölte Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere, aki köszönetet mondott a számára ismeretlen, bátor buszsofőrnek a határozott fellépésért.

Mint írta, tavasszal különösen jellemző, hogy a kutyák elszöknek, ezért gyakoribbak a kutyatámadások. 

A polgármester kérte az állattartókat, hogy fokozottan vigyázzanak kutyáikra. Hozzátette, a következő hetekben már korábban eltervezett ellenőrzéseket tartanak a hatóságok Gyula területén a kóbor állatok befogása érdekében. Az ellenőrzésben részt vesznek a polgármesteri hivatal munkatársai, az ebrendész és a hatósági állatorvos.

Arra is felhívta a kutyatartók figyelmét, hogy ha még nem rendelkezik kutyájuk chippel, akkor haladéktalanul intézkedjenek a chippel való ellátás érdekében, és természetesen minden gazdi gondoskodjon a kutyája oltásairól is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában