Ügyészségi hírek

2023.04.23. 17:07

Azt hazudta a rendőröknek egy eleki férfi, hogy agyonverte élettársát

A férfi a telefonja és a pénztárcája eltűnését akarta bejelenteni a rendőröknek, de mivel nem járt sikerrel, más módszerhez folyamodott.

Papp Gábor

Fotó: Shutterstock illusztráció

Hatóság félrevezetése vétségének kísérlete miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és a vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 47 éves büntetett előéletű eleki férfival szemben, aki súlyos bűncselekmény elkövetéséről valótlan bejelentést tett a rendőrségre.

A férfi tavaly november 13-án ittas állapotban ismeretlen körülmények között elhagyta a mobiltelefonját és 15 ezer forint készpénzét, ezért másnap a reggeli órákban bement az Eleki Rendőrőrsre, hogy telefonja és pénze eltűnése miatt bejelentést tegyen, de nem talált senkit a rendőrőrsön. 

Elhatározta ezért azt, hogy egy valótlan bejelentést tesz a rendőrségre, mely szerint bántalmazta az élettársát. Így akarta elérni azt, hogy a rendőrök kimenjenek az eleki tartózkodási helyére, és így tehesse meg a bejelentését a telefonja és pénze eltűnése miatt. 

Így is tett: telefonon bejelentést tett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjához, és valótlanul azt állította, hogy a bejelentést megelőzően bántalmazta, „agyonverte a feleségét, adott neki egy nagy pofont is, aki elájult.” 

A bejelentést követően a körülmények tisztázása miatt az Eleki Rendőrőrs járőrei azonnal a helyszínre vonultak, akiket a férfi élettársa sérülésmentesen fogadott és kijelentette, hogy a férfi őt nem bántalmazta, aki az intézkedő rendőröknek elismerte, hogy valótlan bejelentését azért tette, hogy a rendőrség kivonuljon, mivel máshogy nem tudta őket elérni, és bejelentést akart tenni a telefonja és pénze eltűnése miatt. 

A férfi cselekményével a rendőrséghez büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan valótlan bejelentést tett, ami bűncselekmény elkövetésére vonatkozott, de a bejelentésére nem indult büntetőeljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában