Kék hírek

2023.03.10. 14:23

A lopott autóval ittasan fának csapódott és felborult a vésztői férfi

Jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 21 éves, büntetlen előéletű, vésztői férfi ellen. Az ügyészség indítványa szerint a terhelt azért lopott el ittasan egy autót, hogy ne gyalog kelljen hazamennie.

Ny. L.

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a férfi tavaly augusztus 6-án 20 óra körüli időben a lakóhelyéről autóbusszal érkezett Elekre, hogy egy nyilvános rendezvényen vegyen részt ismerőseivel. Az este folyamán a férfi sört, illetve röviditalokat fogyasztott, amitől ittas lett. Hajnali kettőkor a rendezvény helyszínéről gyalogosan indult el Lőkösháza irányába. Amikor a Lőkösházi úton haladt, észrevett az egyik lakóház előtti kapubejáróban parkoló, 30 ezer forint értékű személygépkocsit, amit a tulajdonosa lezáratlanul hagyott az utcán.

A terhelt odament a járműhöz, hogy megnézze, nyitva vannak-e az ajtajai. Mivel a gépkocsit nyitva találta, beült az autóba. Észrevette, hogy az indítókulcs is a gépkocsiban van. Ekkor a terhelt – aki a cselekmény elkövetésekor gépjármű-vezetői engedéllyel nem rendelkezett – elhatározta, hogy ezzel az autóval megy haza. A gépkocsit beindította, és nagy sebességgel kihajtott a kapubejáróból. Elek központjában felvette a szintén ittas állapotban lévő unokatestvérét, és Vésztő felé vették az irányt.

Hajnali három óra után nem sokkal Vésztőn, a Kossuth Lajos utcában a Nádasdy utca irányából Békés irányába haladt a sofőr, amikor egy balra ívelő kanyarból kiérve elvesztette uralmát a személygépkocsi felett. Emiatt a jármű a kiemelt útpadkának ütközött, megpördült, majd nekicsapódott az útpadkán lévő fának, és a tetejére borult.

A szeghalmi kapitányság járőrei a baleset miatti rendőri intézkedés során alkoholszondás vizsgálatot végeztek, majd a terheltet előállították a gyulai orvosi ügyeletre, vérvételre. Kiderült, a férfi úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. Az általa jogosulatlanul használt autó a baleset következtében használhatatlanná vált, tulajdonosának autómentővel kellett elszállíttatni.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, az ügy iratai alapján hozott büntetővégzésével közérdekű munkára ítélje. Határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől, és kötelezze őt a sértett részére okozott, közel 90 ezer forintos kár – amely az autó értékéből és az elszállítás költségéből tevődött össze – megfizetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában