Kék hírek

2023.02.26. 19:31

Kést rántott és fenyegetőzött az elcsípett mezőberényi sorozatbetörő

Egy hónapra elrendelte a Békéscsabai Járásbíróság a vármegyei főügyészség kezdeményezésére lopás és zaklatás miatt egy 30 éves, többszörösen büntetett előéletű, mezőberényi férfi letartóztatását.

L. B.

A vagyontalan és munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező férfit január 10-én azért vonta gyanúsítottként felelősségre a rendőrség, mert társával tavaly novemberben bement egy mezőberényi családi ház udvarára, majd az ottani garázsba, ahonnan gázpalackot és kézi szerszámokat, valamint két baromfit lopott el összesen 190 ezer forint értékben.

A férfi eddig 11 alkalommal volt büntetve, túlnyomórészt vagyon elleni bűncselekmények miatt. Legutóbb a Békési Járásbíróság a január 26-án jogerőre emelkedett ítéletével lopás miatt 90 nap elzárásra ítélte. Ugyanakkor sem az ítélet, sem a gyanúsítottkénti felelősségre vonás nem tántorította el a férfi attól, hogy rövid időn belül ismét bűncselekményeket kövessen el. 

Február 10-én testi erővel benyomta egy mezőberényi családi ház ajtaját, majd a kamrában magához vett 18 szál vastag kolbászt és két és fél tábla szalonnát összesen 80 ezer forint értékben, és azokat egy párnahuzatba helyezte.

A tulajdonos azonban hazaért, amikor a vádlott az épületből kilépett. A férfi a párnahuzatot a benne levő hústermékekkel a földre rakta, majd távozni készült. A gazda eleresztett egy ütést, majd a grabancánál fogva elkezdte kivezetni a vádlottat az utcára úgy, hogy a másik kezében egy botot tartott.

A férfi viszont kiszabadult a tulajdonos fogásából, majd közölte vele, hogy „megütöttél, megöllek”, illetve vigyázzon, mert kés van nála, miközben a gazdától 2-3 méterre állva kezében egy késsel hadonászni kezdett. A tulajdonos ekkor a botot magasba emelve közölte a férfival, hogy takarodjon, aki távozott is a helyszínről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában