Zaklatás

2023.02.19. 17:22

Hangosan szidta a gyulai piacon áruló férfit

Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt egy 68 éves többszörösen büntetett előéletű gyulai férfi ellen, aki ittas állapotban többször zaklatott egy piaci árust – tájékoztatott közleményében a Békés Vármegyei Főügyészség.

P. G.

Az ittas állapotban lévő férfi trágárul szidta a piaci árust

Forrás: shutterstock.com

Az idős férfi tavaly június 5-én minden előzetes ok nélkül ittas állapotban rátámadt egy férfira, aki a gyulai piacon árult, az árusító standját rugdosni kezdte, majd megütötte a sértettet, mely cselekmény miatt büntetőeljárás indult és a férfit a Gyulai Járásbíróság tavaly november 23-án jogerőre emelkedett ítéletével garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt közérdekű munka büntetésre ítélte. 

A férfi 2022 októberében rendszeresen a piaci napokon– összesen kilenc alkalommal – a délelőtti órákban megjelent a gyulai piacon és ittas állapotban, bosszútól vezérelve a sértett árusító standjához ment, ahol hangosan kiabálva szidalmazta, trágár szavakkal illette őt és a szintén ott tartózkodó élettársát, illetőleg fenyegető kijelentéseket tett a sértett irányába, hogy meg fogja verni, szét fogja rugdosni. Így történt ez tavaly október 30-án is, amikor a sértett a folyamatos háborgatást megelégelve rendőri intézkedést kért, melynek eredményeként az ittas állapotban lévő idős férfit a piac bejáratánál elfogták és előállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában