Balesetet is okozott

2023.02.22. 16:43

A békéscsabai rendőrség előtt hajtott át a piroson

Nem elég, hogy áthajtott a piroson, de balesetet is okozott a 20 éves sofőr.

P. G.

Forrás: Shutterstok

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a Gyulai Járási Ügyészség vádirata alapján 200 ezer forintos pénzbüntetésre és a közúti járművezetéstől 10 havi eltiltásra ítélt a Békéscsabai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 20 éves, büntetlen előéletű békéscsabai férfit, aki Békéscsabán, éppen a rendőrség előtt hajtott át a piroson és ezzel okozott balesetet. Az ítélet nem jogerős.

A fiatal férfi tavaly április 2-án, az esti órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Békéscsabán, a Bartók Béla úton a Munkácsy utca felől a Bánszky utca irányába, a külső forgalmi sávban. A férfi a Bartók Béla út – Dózsa György utca kereszteződésébe a forgalomirányító fényjelző készülék tilos, piros jelzése ellenére behaladt, s összeütközött a szabad, zöld jelzésre neki jobbról, a Dózsa utcából behaladó személygépkocsival. A baleset következtében a vétlen autó sofőrje súlyos, 8 napon túl gyógyuló, míg a terhelt önmaga 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A férfi megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, mely szerint a fényjelző készülék kör alakú, valamint a nyilat, vagy kerékpárt mutató folyamatos piros fénye a továbbhaladás tilalmát jelzi és az útkereszteződésnél meg kell állni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában