Próbaidő

2023.01.08. 17:54

Autólopás: hamisnak bizonyult a battonyai férfi vádja

Lopással vádolt meg hamisan egy nőt a járási ügyészség szerint az a 31 éves battonyai férfi, aki ellen hamis vád bűntette miatt emeltek vádat, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést javasolva.

L. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A férfi tavaly októberben azzal hívta fel a 112-es segélyhívó számot, hogy a lezárt autóját ellopta a kocsi korábbi tulajdonosa, pedig tudta, hogy ez nem fedi a valóságot. A férfi ezt követően bement a helyi rendőrőrsre, ahol személyesen is bejelentést tett. Elmondta, hogy szeptember 22-én 800 ezer forintért vette meg az autót egy battonyai nőtől. Kifizette a teljes vételárat, az adásvételi szerződés pedig a kesztyűtartóban volt.

A férfi azt állította, hogy a kocsi lezártan a háza előtt az utcán parkolt, de amikor hazament, azt tapasztalta, hogy a járgányt valaki ellopta. Ezt követően felhívta telefonon az autó korábbi tulajdonosát, aki elismerte neki, hogy ő vitte el.

A vádlott valótlan tartalmú bejelentése alapján a rendőrök intézkedtek. Megállapították, hogy az autó igazából a battonyai nőé, azt a férfi nem vette meg, csak kölcsönkérte. Tehát a vádlott hamisan vádolta meg bűncselekmény elkövetésével, lopással a battonyai nőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában