Ügyészségi hírek

2022.12.04. 15:50

Iskolai buli: többszörös bordatörés lett a vége a cigihiánynak Magyarbánhegyesen

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 25 éves büntetlen előéletű magyarbánhegyesi férfi ellen, aki azért bántalmazott egy másik férfit, mert az nem adott neki cigarettát.

P. G.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A férfi július 9-én, az esti-éjszakai órákban Magyarbánhegyesen, az általános iskola udvarán megtartott nyilvános rendezvényen szórakozott, ahol nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott és ittas állapotba került. Ugyanitt tartózkodott a férfitől függetlenül a későbbi sértett is, aki szintén fogyasztott szeszes italt az este folyamán. 

Az éjszakai órákban, 23 óra körüli időben a férfi cigarettát kért a sértettől, aki a kérésnek nem tett eleget, emiatt szóváltás alakult ki közöttük. A vitának a férfi úgy vetett véget, hogy egy alkalommal hátba rúgta a másik férfit, aki a rúgás miatt nekiesett egy fának, majd a földre került. 

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést, többszörös bordatörést szenvedett. A férfi nyilvános rendezvényen elkövetett, kihívóan közösségellenes, személy elleni erőszakos, rendőri intézkedést igénylő cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozott büntetővégzésével próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el pártfogó felügyeletét és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, 150 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában