Kifosztás

2022.11.20. 10:36

Ellopta egy mozgáskorlátozott férfi autóját a csabai férfi

Ellopta egy 66 éves mozgáskorlátozott férfi autóját a járási ügyészség szerint az a 33 éves békéscsabai férfi, aki ellen kifosztás miatt emeltek vádat. A vádlott próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kaphat.

N. Sz.

Nem fizette ki a 110 ezer forintos vételárat /Fotó: MW/

Mint az az ügyészség közleményében olvasható, a vádlott még márciusban felkereste a sértettet otthonában, egy békéscsabai tanyán. Érdeklődött az eladásra hirdetett ingatlan iránt, ám az adásvétel nem jött össze. A sértett ekkor egy korábbi agyi infarktus és féloldali bénulás miatt rendkívül lassan tudott járni egy háromlábú bottal, bal kezét nem is tudta használni, fel volt kötve.

A vádlott aztán áprilisban ismét megjelent a tanyán. Megegyezett a férfival, hogy megveszi az autóját 110 ezer forintért. Szerződést készítettek, mindketten alá is írták, viszont a vádlott nem fizette ki a vételárat. 

Fogta a slusszkulcsot és a kocsi forgalmi engedélyét, kiment az udvarra, ahová a sértett követte. A vádlott követelte, hogy nyissa ki neki a kaput, de a sértett azt mondta, hogy majd akkor, ha megkapja a pénzt. Ekkor a vádlott elvette a kapu kulcsát, majd – anélkül, hogy fizetett volna – elhajtott az autóval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában