Tárgyalás

2022.10.20. 11:55

A Szegedi Ítélőtáblán folytatódik a fiatal, gyulai késelő ügye

Jövő szerdán a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik annak a fiatal férfinak az ügye, aki 2020 május végén több szúrással halálra késelt egy másik férfit a városban. Ezt követően saját barátját szintén megsebezte. A férfit a Gyulai Törvényszék tizennyolc év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte idén márciusban.

Papp Gábor

Fotó: police.hu

Minősített, aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a Gyulai Törvényszék március 3-án R. R. vádlottat, ezért őt 18 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú bíróság döntésével szemben az ügyészség a vádlott terhére, súlyosítás végett, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében, a vádlott bizonyos vádpont alóli felmentése és a büntetés enyhítése érdekében, míg védője elsődlegesen eltérő tényállás és jogi minősítés megállapítása miatt, másodlagosan pedig enyhítésre irányuló fellebbezést jelentett be. Így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

A Szegedi Ítélőtáblán folytatódik a gyulai késelő ügye.

Az előzményekről korábban megírtuk, hogy a vádlott és kiskorú barátja – aki a második számú sértett - 2020. május 30-án este együtt szórakoztak és italoztak a városban, majd a hajnali órákban elmentek a vádlott lakóhelyére cigarettáért. Ezt követően gyalog visszaindultak a belvárosba, amikor az ittas állapotban lévő és gyógyszert is fogyasztó vádlott – minden előzmény nélkül – odalépett az éppen hazafelé tartó első számú sértetthez, és az otthonában magához vett késsel, több alkalommal megszúrta. A szúrások hatására a férfi egy ott parkoló gépkocsi kerekének dőlt, és erősen vérzett.

A vádlott társaságában lévő, szintén ittas állapotú második számú sértett észlelte, hogy a férfinak súlyosak a sérülései, és hívni akarta a mentőket, azonban a vádlott a kezében tartott késsel – annak érdekében, hogy megakadályozza a mentők értesítését – az arcának baloldalán megsebezte a második számú sértettet is, aki ezt követően elmenekült a helyszínről. Az első számú sértett az őt ért szúrások következtében meghalt.

Miután a vádlott a barátját, a második számú sértettet nem érte utol, hazament, és egy otthonról hozott talicskán elszállította az első számú sértett holttestét egy szemétgyűjtő konténer mellé, majd a testet a háztartási hulladék alá rejtette. Ezután ismét hazament, összepakolt, elbúcsúzott a húgától, majd távozott otthonából. 

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei a bejelentéstől számított egy órán belül a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszán elfogták a férfit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában