Gyulai ingatlanbiznisz

2022.09.17. 06:30

Közokirat-hamisítás miatt kell felelnie egy ügyvédnek

A valóságban nem cserélt gazdát az a 45 millió forintos gyulai ingatlan, aminek adásvételét egy pilisvörösvári ügyvéd segítségével lepapíroztak. Vádat emeltek az ügyben érintettek ellen.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock

Ügyvédként közbizalom elleni bűncselekményt valósított meg a Gyulai Járási Ügyészség szerint egy 36 éves pilisvörösvári férfi, aki ellen közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat. A más ügy miatt letartóztatásban lévő férfi két felbujtója – egy 42 éves gyulai és egy 53 éves esztergomi férfi – ellen szintén vádat emeltek. Mindhárman pénzbüntetést kaphatnak.

Mint azt az ügyészség tájékoztatásában írták, a gyulai férfi, mint eladó, illetve az esztergomi férfi, mint vevő a pilisvörösvári ügyvéd közreműködésével 2019. április 1-jei keltezéssel adásvételi előszerződést kötött egy gyulai ingatlanra, miszerint az eladó 45 millió forintért eladja a vevőnek az ingatlanát. Azt is rögzítették, hogy a vevő teljes egészében kifizette az eladó részére készpénzben a teljes vételárat.

A kontraktus azonban valótlan tartalmú volt, mert az eladó nem akarta eladni, a vevő pedig nem akarta megvenni ténylegesen az ingatlant. A szerződést csak azért kötötték, mert a gyulai férfi tartozott egy banknak. A 45 millió forint és az ingatlan tehát soha nem cserélt gazdát, és erről mind az előszerződés, mind a későbbi, végleges adásvételi elkészítésekor és megkötésekor tudott az eljáró ügyvéd is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában