Börtönbüntetés

2022.09.26. 07:25

Italozást követően lopott el egy autót Orosházán

Ellopott egy autót, és azt ittasan vezette az a 39 éves kunszentmártoni férfi, akit a járási ügyészség vádirata alapján a minap három év börtönbüntetésre ítéltek az Orosházi Járásbíróságon tartott előkészítő ülésen, valamint 3,5 évre eltiltották a járművezetéstől is. A különös visszaesőnek minősülő vádlottat jármű önkényes elvételében és ittas járművezetésben találták bűnösnek. A férfinak az eljárás során felmerült közel 140 ezer forintos bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock

A férfi egy áprilisi napon, reggel Kunszentmártonból Pusztaföldvárra utazott busszal, hogy meglátogassa a fiát, de 10 óra körül már Orosházán volt. Ott egy kocsmában ismerősökkel legalább 2,5 liter sört és 1,5 deciliter tömény szeszes italt fogyasztott el. Időközben elfogyott a pénze, buszjegyre sem maradt. Az italozás után, 13 óra körül a Móricz Zsigmond utcában sétálva meglátta, hogy az egyik ház kapuja nyitva van, és a kerítésen belül, a kocsibejárón áll egy autó.

Bement az udvarra, és kihasználva, hogy a járműben volt a slusszkulcs, beült, majd az autóval elindult előbb Csongrád-Csanád megyei Szegvárra a lányához, onnan pedig Kunszentmártonba, haza. Délután Mindszenten intézkedtek vele szemben a rendőrök, és megállapították, hogy a gépkocsit körözik. A férfit előállították, az autót pedig lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának. A férfi a lopott autóval úgy közlekedett, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt – ismertették a megyei főügyészségen.

A vádlottat három év börtönbüntetésre ítélték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában