Rendőr-főkapitányságok

2022.09.09. 17:23

Békés megye nyerte az országos vízirendészeti járőrversenyt - Videóval

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata, Márk Róbert r. zászlós és Medve István r. főtörzsőrmester nyerte a XIX. Országos Vízirendészeti Járőrversenyt a megyei rendőr-főkapitányságok kategóriájában.

P. G.

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szervezte meg a XIX. Országos Vízirendészeti Járőrversenyt szerdán és csütörtökön. A versenyzőket Jámbor István r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Szakirányító Osztályának Vezetője köszöntötte és egyben megnyitotta a rendezvényt, amelynek Nyíregyháza és a Sóstói csónakázó tó adott otthont.

A megmérettetés célja az érintett rendőri állomány szakmai ismereteinek felmérése, bővítése volt. A rendezvényen az ország 15 csapata vett részt. A kétfős csapatok az első napon elméleti tudásukról, míg a második napon a gyakorlati ismereteikről adtak számot. A gyakorlati feladatok végrehajtása között kézi és gépi erővel hajtott csónakokban, különböző ügyességi, gyorsasági feladatokat kellett a versenyzőknek minél kevesebb hibával megoldaniuk.

A kétnapos rendezvény utolsó napján, az ünnepélyes eredményhirdetésen Óberling József r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Vezetője értékelte a csapatok teljesítményét és megköszönte részvételüket. A megmérettetésen két kategóriában versengtek a résztvevő csapatok.

A megyei rendőr-főkapitányságok kategóriájában indulók közül első helyezést ért el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata, Márk Róbert r. zászlóst és Medve István r. főtörzsőrmester. Második helyezést ért el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság csapata, Fodor Norbert r. főtörzsőrmester és Kárpáti Bertalan törzszászlós. Harmadik helyezett lett a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata, Szabados Levente törzszászlós és Éhn Márton főtörzszászlós

A vízirendészeti rendőrkapitányságok kategóriában indulók közül első helyezést ért el a Dunai Vizi-rendészeti Rendőrkapitányság csapata, Papp Zsolt r. törzszászlós és Losonczki Viktor r. törzszászlós - adta hírül a police.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!