Országos Balesetmegelőzési Bizottság

2022.07.05. 18:57

Harmincnégy gyulai diák teljesítette a SuliMoped programot

Gyulán 34 diák szerezhetett tandíjfizetés nélkül AM kategóriás vezetői engedélyt a SuliMoped program keretein belül.

V. E.

/Fotó: police.hu/

Lezárult a 2021/2022-es tanév SuliMoped programja – adta hírül a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. Elárulták, Gyulán 34 diák szerezhetett tandíjfizetés nélkül AM kategóriás vezetői engedélyt, mindannyian 8. osztályosok. Kifejtették, a lehetőség iránt minden tanévben nagy az érdeklődés és a túljelentkezés. A tanfolyamon végzett fiataloknak kedden Hudák Pál ezredes és rendőrfőkapitány-helyettes gratulált. 

/Fotó: police.hu/

Kiemelte, hogy aki részt vehetett az ingyenes oktatáson, nemcsak lehetőséget, hanem bizalmat is kapott. A rendőrség ugyanis bízik abban, hogy a kedvezményért cserébe, illetve a balesetek megelőzése, valamint a saját biztonságuk érdekében a fiatalok példamutatóan, szabályosan közlekednek majd, vigyáznak magukra, illetve figyelnek közlekedő partnereikre. A programzáró eseményen két motoros rendőr, Novák Szabolcs főtörzszászlós és szolgálatirányító parancsnok, valamint Bauer András zászlós és járőrparancsnok látta el hasznos tanácsokkal a fiatalokat.

/Fotó: police.hu/

Megtudtuk, a SuliMoped, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság programjaként 2014 óta működik országszerte. Békés megyében kísérleti jelleggel már 2013-ban szerezhettek így vezetői engedélyt battonyai diákok. Az azt követő években pedig Vésztőn, Okányban, Gádoroson, Nagyszénáson, Békésen, Mezőberényben, Köröstarcsán, valamint két tanévben Békéscsabán tanuló diákoknak volt lehetőségük arra, hogy jelentkezzenek a tandíjmentes oktatásra. Gyulán is ez volt a második SuliMoped tanév, így Békés megyében már több száz diák kapott ilyen formában támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában