Kék hírek

2022.02.26. 17:36

Pénzbüntetésre ítélték a vésztői dílert

Kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt a Békéscsabai Járási Ügyészség vádirata alapján 70 ezer forint pénzbüntetésre ítélt a Békéscsabai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 26 éves vésztői nőt. Az eljárás során felmerült közel 72 ezer forintos bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie.

man making joint and a stash of marijuana narcotics in the car

Fotó: Shutterstock

A nő 2019 júliusában tudomást szerzett arról, hogy egy békéscsabai férfitól marihuánát, valamint ecstasyt lehet vásárolni 2.500 Ft/gramm, illetve darab áron, ezért az egyik ismerőskereső közösségi portál levelező rendszeren keresztül felvette vele a kapcsolatot.

2019. július 10-én napközben Békéscsabán, a Penza lakótelepen személyesen is találkozott a békéscsabai férfival, akitől ingyen, tasakba csomagolva ismeretlen mennyiségű marihuánát vett át, amelyet később elfogyasztott. A nő 2019. szeptember 2-án pedig Vésztőn egy ismeretlen személytől vett át marihuána tartalmú cigarettát, amelyet később az otthonában elfogyasztott. A terhelttől az eljárás során vizeletmintát vettek, amely igazolta a kábítószernek minősülő marihuána fogyasztását.

 

A járási ügyészség az eljárást 2020 áprilisában 1 évre felfüggesztette és előírta a terhelt számára, hogy vegyen részt egy legalább 6 hónapig tartó folyamatos kábítószer-függőséget gyógyító kezelésen, a kábítószer-használatot kezelő más ellátáson vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson. Tekintettel arra, hogy a terhelt 1 év leforgása alatt nem igazolta az elterelésen történő részvételt, ezért a járási ügyészség az eljárás folytatásáról döntött és vádemelésre került sor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában