Egy-két perc és kész a baj

2022.02.22. 09:11

A rossz jelölés miatt későn vette észre az aknát a kisteherautó sofőrje Békéscsabán

Duguláselhárítás közben történt baleset Békéscsabán, a Vandháti úton. A munkát végző szakember nem jól jelölt meg egy kinyitott aknát és emiatt egy kisteherautó vezetője későn vette azt észre.

Beol.hu

Fotó: police.hu

Szakmai szabályok megszegése miatt alakult ki balesetveszélyes helyzet január 10-én 12 óra körül Békéscsabán, a Vandháti úton. Két férfi duguláselhárítási munkálatokat végzett, egyikük leemelte az úttestbe mélyített akna fedlapját. Két vasrudat és egy műanyag csövet állított fel, támasztott egymásnak, így próbálta megjelölni a nyitott aknát. Közben a munkatársa szólította, ezért egy-két percre odébb ment. Eközben azonban érkezett egy kisteherautó, amelynek vezetője a rossz jelölés miatt későn vette észre az aknát. Már nem tudott megállni, nem tudta kikerülni, ezért úgy döntött, hogy akkor megközöli, átmegy fölötte. Ekkor nekiütközött a csőnek és a vasaknak, a tehergépkocsi lökhárítója megrongálódott. A vállalkozó ellen a Békéscsabai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. Kihallgatásán a szakember elismerte, hogy a jelölés nem volt megfelelő, szabályszerű. 

Fotó: police.hu

A rendőrkapitányságon a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait február 18-án továbbították az ügyészségre. Az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülése érdekében a rendőrség kéri, hogy akik úton munkát végeznek, a munkaterület megjelölésére vonatkozó szabályokat maradéktalanul tartsák be! A szabályok a biztonságot szolgálják. A járművezetők pedig ne hajtsanak gyorsan, vezessenek figyelmesen - adta hírül a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában