Katasztrófavédelem

2022.01.07. 09:30

Szén-monoxidos esethez és egy kéménytűzhöz riasztották csütörtökön megyénk tűzoltóit

Mezőberényben jelzett a szén-monoxid-érzékelő, Szarvason pedig lerakódott korom kapott lángra egy ház kéményében.

Fotó: Shutterstock

Csütörtökön délben egy szén-monoxid-érzékelő jelzett Mezőberény településen, egy Tó utcai családi ház nyári konyhájában. Az épületben tartózkodó tulajdonos a riasztást követően az ablakokat kinyitotta, majd elhagyta a helyiséget. A helyi hivatásos tűzoltók, valamint a gázszolgáltató közös mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A meghibásodott gáztűzhelyt a gázszolgáltató szakembere a műszaki karbantartás elvégzéséig a rendszerből kizárta. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg – írja a bekes.katasztrofavedelem.hu.

Kéményben lerakódott korom gyulladt ki csütörtökön este, egy Szarvashoz közeli tanya lakóépületében. A szarvasi hivatásos tűzoltók a kéményben keletkezett parázslást és izzást megszüntették, majd a füstelvezető külső és belső felületeit is átvizsgálták, tűz a környezetére nem terjedt át. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy a kéményt a szükséges műszaki felülvizsgálatig ne használja. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan alternatív módon továbbra is fűthető maradt. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában